“CUIL” Apalagi nih?

Diluar dari namanya yang aneh “cuil” (dalam bahasa slang indonesia hampir sama dengan colek / comot) dibuat oleh tangan2 dingin yang sama dengan tangan2 yang pernah mengembangkan situs pencari terpopuler google.com”google.com”. Dan dipersiapkan untuk mengimbangi monopoli google.com sebagai situs pencari yang komprehensif. Tapi jangan terpengaruh dengan namanya, silakan meluncur sendiri ke situsnya, dan lihat sendiri tampilan antar muka yang (menurut penilaian saya) cukup simple & clean…

Shipt It has done it Again!

Good Job! That’s all i’d have to say to ship it(again!!).

I’ve received my request of Ubuntu Hardy Heron Package yesterday, that’s 2 weeks after i submitted my request on their website. They (again) only charge me Rp 3000 to have the package sails a thousand miles accross continents from Netherland to Indonesia.

Thank You so much for the professional service of Ship-it’s Crew, hope they will maintain this kind of service forever, to support the spread of Ubuntu community all around the world.

Listrik Byar-Pet?

Menyoal banyak pertanyaan yang beredar di kalangan masyarakat Indonesia akhir-akhir ini, yang mempertanyakan perihal Listrik yang sering sekali padam di waktu-waktu tertentu, saya mendapatkan satu penjelasan yang cukup komprehensif dari hasil diskusi di milis dengan seorang teman SMA saya yang kebetulan saat ini masih aktif di Perusahaan Listrik milik Negara tersebut.

Berikut penjelasannya :


gini yah adek2..

sebelumnya gw jelasin dulu kondisi kelistrikan di NKRI tercinta ini,

daya terpasang kita skrg +/- 22rban MW, dimana 16rb-MWnya ada di Jawa, sementara beban puncak kita udah 21rb MW, jadi cadangan nya sangat mepet skali banget yang membuat Indonesia berada dalam kondisi KRISIS LISTRIK

kalo ada salah satu dari unit pembangkit, transmisi atw GI kita yang gangguan, supply listrik jadi terganggu & kita gak punya cadangan untuk mem-back up listrik yang padam.

sementara unit2 PLN rata2 udah uzur

kenapa PLN gak membangun pembangkit baru? Baca lebih lanjut

Browzar

Here’s one new item  to add on your “Freebies” list. Browzar ( http://www.browzar.com ) is a non-installated browser for those of you who spend a lot of browsing time on a Public computers such as internet kiosk (Warnet) or even your own office. Just put the program in your USB FlashDisk, plug it in, and you’re ready to browse the net without hesitation!

Use Gmail Generate Unlimited E-mail Addresses

Gmail has an interesting quirk where you can add a plus sign (+) after your Gmail address, and it’ll still get to your inbox. It’s called plus-addressing, and it essentially gives you an unlimited number of e-mail addresses to play with.

Here’s how it works: say your address is pinkyrocks@gmail.com, and you want to automatically label all work e-mails. Add a plus sign and a phrase to make it pinkyrocks+work@gmail.com and set up a filter to label it work (to access your filters go to Settings->Filters and create a filter for messages addressed to pinkyrocks+work@gmail.com. Then add the label work).

read more | digg story

Indosat M2 Sucks…

It’s been three days now, my Broadband connection officially SUCKS! Even in the morning, i only get less than 4Kbps…??? WTF???

A Few people at the forum has reporting the same problem with their IM2 Broadband connection too, what happened? Roumor says that IM2 has already Re-Shaping their  “bandwidth distributions” they say, because according to them, there’s a lot of their costumers who gets more Bandwidth than what they’re supposed to…

Yea Rite..!!! 4Kbps compare to the 64Kbps they’ve been offering all this time?

This is Just plain SUCKS…!!!

SBY on Friendster?

Since when the President of Republic Indonesia have the time to play friendster?

Believe it or not, someone has pretend to be Him (SBY) and registered his profile under the name of “Presiden RI”. Last night on the news, they discovered that Since november 2004, our beloved President has been a member of one of the world’s largest online community http://www.friendster.com.  The man apparently using fake email address on yahoo.com.

Hmm.. i wonder, how many friends he had…. :p